Gömlek alırken doğru beden ölçüsü nasıl seçilir?

Gömlek alırken doğru beden ölçüsü nasıl seçilir?

İnsan anatomisine göre, boyun çevresi arttıkça göğüs, bel, omuz, kol boyu gibi bütün ölçüler de normal şartlarda artmaktadır. Bu nedenle gömlek dikiminde kullanılan ölçü seti hazırlanırken boyun çevresi baz alınmaktadır. Üreticilerin beden tablosunda yaka ölçüsü olarak verdiği ölçüler ürünlerin ölçüleridir.

Yaka ölçüsü, sizin boyun çevrenizin ölçüsünden daha fazla olmalıdır. Kan dolaşımını olumsuz etkilediği için yakası sıkan gömlek giymemelisiniz.

Size en uygun yaka ölçüsünü bulabilmek için, adem elması kemiği üzerine işaret parmağınızı koyarak, gömlek yaka kuşağının boynunuza oturduğu çizgiden boynunuzun çevresini mezura ile (işaret parmağınız mezuranın içinde kalacak biçimde) ölçmeniz gerekmektedir. Ölçüm yaparken çene yukarı veya aşağı bakmamalıdır. Aşağıdaki fotoğrafta yaka ölçüsünün nasıl alınacağı gösterilmiştir.

EMNANA yaka ölçüleri 38 santimetreden başlayarak birer santimetrelik artışlarla 46 santimetreye dek uzanmaktadır. EMNANA, böylelikle müşterilerinin 9 farklı yaka ölçüsü içerisinden seçim yaparak kendilerine en uygun beden ölçüsünü bulmalarına imkân sağlar.
Çoğu firma ise, stok maliyeti gibi ticari kaygılarla yaka ölçülerinin ikisini bir araya getiren ticari ölçü yelpazesini kullanmaktadır. EMNANA ölçü yelpazesi ile ticari ölçü yelpazesini karşılaştıran tablo aşağıda verilmiştir.

Ticari ölçü yelpazesine göre üretilmiş bir ürünü satın aldığınızda yaka ölçüsünden emin olamazsınız. Örneğin L (Large) bir gömlek yaka ölçüsü 40,6'dan 42,4'e kadar değişkenlik gösterebilmektedir.
EMNANA'da bir yaka ölçüsü için aşağıda belirtilen 3 farklı kalıpta gömlek üretimi yapılmaktadır: 

⦁    Slim Fit (Dar kesim)
⦁    Regular Fit (Normal kesim)
⦁    Comfort Fit (Rahat kesim)

Eğer normal istatistiksel sınırlar içinde iseniz Slim Fit gömleğin vücudunuza oturduğunu ve vücut hatlarınızın belirgin olduğunu görürsünüz. Regular Fit'te biraz daha ferah bir şekilde vücudunuza oturduğunu görürsünüz. Comfort Fit'te ise tam bir rahatlık ve bolluk hissedersiniz.

Gömleğin kalıbı, gömlek üzerine tıklanarak açılan kendi sayfasında sağ tarafta özellikler kısmında üstte belirtilmektedir. 
Sunduğumuz 9 farklı yaka ölçüsü ve 3 farklı kalıptan, anatominize ve tercihinize uygun erkek gömleğini bulacağınızı umuyoruz. 
EMNANA'nın farklı yaka ölçüleri için Slim Fit, Regular Fit, Comfort Fit kalıpları için beden ölçüleri tablosunu aşağıda görebilirsiniz.

Slim Fit

Regular Fit

Comfort Fit

Etiketler: gömlek bedenleri, gömlek, beden, beden nasıl seçilir
Ocak 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR